“Είμαστε όλοι μία οικογένεια”

Η ταινία επιδιώκει να αναδείξει την αξία της υποστήριξης των ανήλικων μεταναστών και προσφύγων που μένουν στη χώρα μας με στόχο να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να τους βοηθήσουμε να χτίσουν σε γερά θεμέλια την ενήλικη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια του έργου “Δημιουργικό εργαστήρι ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και μέσα από την ενεργή συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, η τέχνη και η μαγειρική,
δόθηκε η δυνατότητα σε 20 ασυνόδευτους ανήλικους που μένουν στον ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να εξελιχθούν και να ενταχθούν πιο ομαλά στην ελληνική κοινωνία.

Οι ταινίες χρηματοδοτούνται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα 2009-14, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η εταιρεία Παραγωγής Top Cut Modiano  με σκηνοθέτη τον Πάνο Θωμαΐδη.

Η ταινία μικρού μήκους «Είμαστε όλοι μία οικογένεια» είναι η πρώτη από μια σειρά τεσσάρων ταινιών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες».