“Είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου”

Η ταινία επιδιώκει να αναδείξει την επείγουσα ανάγκη για προστασία και υποστήριξη των παιδιών προσφύγων που φτάνουν μόνα τους στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Μέσα από το έργο «Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων» , το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες”, η ΜΚΟ Μετάδραση έχει υποδεχθεί, ενημέρωσει, υποστηρίξει και συνόδευσει σε δομές φιλοξενίας περισσότερα από 360 παιδιά.

Επισκεφτήκαμε την Λέσβο, κύριο σημείο εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών, μπήκαμε στο Κέντρο πρώτης Υποδοχής όπου στεγάζονται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, παρακολουθήσαμε την καθημερινότητά τους και το έργο της Χριστίνας και της Ελεάνας, μελών του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Οι ταινίες χρηματοδοτούνται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα 2009-14, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η εταιρεία Παραγωγής Top cut Modiano με σκηνοθέτη τον με σκηνοθέτη τον Πάνο Θωμαΐδη.

Η ταινία μικρού μήκους «Είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου» είναι η πρώτη από μια σειρά τεσσάρων ταινιών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες».