“Ωδή Στη Λέσβο”

Η νέα ταινία μικρού μήκους «Ωδή στη Λέσβο» διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία κάποιων αξιοθαύμαστων ανθρώπων από το Νησί της Λέσβου, οι οποίοι βοήθησαν σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015. Η ταινία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Johnnie Walker Storyline, μιας πρωτοβουλίας που έχει ως σκοπό να αναζητά και να διηγείται τις πιο εκπληκτικές ιστορίες ανθρώπινης προόδου.

Στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, οι τοπικές ειδήσεις επικεντρώθηκαν, όπως ήταν φυσικό, στις τραγικές πτυχές του ανθρώπινου δράματος που εκτυλισσόταν στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Η «Ωδή στη Λέσβο» ρίχνει φως σε μια λιγότερο ειπωμένη ιστορία, στη συγκινητική ανταπόκριση των νησιωτών που άνοιξαν την καρδιά τους στους πρόσφυγες και που, με τη θετική τους διάθεση, έσπευσαν να διασώσουν ανθρώπους από τη θάλασσα, να τους προσφέρουν καταφύγιο, φαγητό και νερό.

Το Johnnie Walker στηρίζει επίσης την κορυφαία παγκόσμια φιλανθρωπική οργάνωση Mercy Coprs, έναν οργανισμό που βοηθά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να επιβιώσουν και να προοδεύσουν μέσα από συρράξεις, κρίσεις και φυσικές καταστροφές. Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, η Mercy Corps έχει βοηθήσει περισσότερους από 7,7 εκατομμύρια πληγέντες και έχει επεκτείνει τη δράση της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια ανταποκρινόμενη στην προσφυγική κρίση.

Μάθετε περισσότερα και κάντε μία δωρεά εδώ. https://donate.mercycorps.org/Johnnie…

Facebook: http://www.facebook.com/JohnnieWalker
Twitter: http://www.twitter.com/JohnnieWalker_
Instagram: http://www.instagram.com/JohnnieWalker
YouTube: http://www.youtube.com/JohnnieWalker